Hoge Veluwe

Hoge Veluwe

16 april 2016 0 Door teun_huisman
De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.
Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer. Het Park kent meer dan honderd Rode Lijst-soorten, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang.

Vogels
Het Park heeft een bijzonder rijk vogelleven. Daarvan is voor de bezoeker die om zich heen kijkt en die goed luistert, heel veel mee te krijgen. Sommige vogelsoorten zie je relatief veel in het Park, terwijl je voor het zien van andere soorten een dosis geluk nodig hebt. Wat er te zien en te horen is, is afhankelijk van het soort terrein waar je bent, maar natuurlijk ook van het jaargetijde. Vaststaat dat er in het Park bijna 100 broedvogelsoorten voorkomen. www.hogeveluwe.nl